Myggfälla

För många är sommaren en efterlängtad årstid. Många har väntat länge på sol och värme och vill kunna sitta ute så mycket som möjligt, även på kvällar. Något som dock kan störa glädjen och göra det svårt att sitta ute på sommarkvällarna är myggorna. De små blodsugande insekterna kan verkligen förstöra en trevlig kväll och för att man ska kunna njuta till fullo är det viktigt att hitta ett sätt att hålla dem borta. Myggfällan kan vara svaret som eftersöks.

myggbett och myggor

Kärt barn har många namn

I Sverige har vi ett gammalt talesätt som säger att kärt barn har många namn. Det stämmer in bra på myggfällan. Den kallas av vissa för myggfälla medan andra kallar den myggfångare. En tredje grupp kallar den myggdödare. Oavsett vad den kallas så anser många att den är effektiv och det här är definitivt något som du bör överväga att testa om du plågas av myggor på sommaren.

Myggfällan är en typ av maskin som har utvecklats för att locka till sig myggorna och därefter döda dem. Det finns olika typer av myggfällor. Några är avsedda för bruk inomhus medan andra är framtagna för att användas utomhus. Räckvidd och styrka kan också variera. De som ska användas inomhus sätts ofta i eluttaget och består av en lampa eller en lukt som lockar till sig myggor. Utomhus är det däremot vanligast att man använder sig av en myggfälla som drivs av gasol. Läs mer på sajten Myggfångare.net.

Att använda myggfälla utomhus

För att en myggfälla ska fungera så bra som möjligt utomhus finns det en del saker att tänka på. För det första bör fällan placeras i skuggan. Om den står i solljus minskas effekten, då förmågan att locka till sig myggor sjunker. Själva myggfällan förstörs visserligen inte, men du kan inte räkna med att bli av med myggproblemet i lika stor utsträckning.

Vindriktningen är en annan faktor som bör tas med i beräkningen. Myggfällan bör placeras i söder om det blåser från söder till norr. Anledningen är att myggor av honkön letar upp potentiella offer när de flyger emot vinden. Varför gör de då detta? Jo, därför att de vill ha medvind när de ska flyga tillbaka efter att ha sugit i sig blod och därmed är tyngre. Just vindriktningen kanske inte alltid är något som det går att anpassa sig efter, men om det är möjligt så är det bra att tänka på detta eftersom det kan öka effektiviteten.

Minst 10 meter från huset

Det är också klokt att placera myggfällan minst 10 meter från huset eftersom det annars kan vara så att myggorna söker sig in istället för att gå i fällan. Detta gäller då främst om det finns potentiella offer inomhus, eftersom de då kan få vittring på dessa och välja att flyga in istället för att söka sig in i fällan. Detta är naturligtvis inte önskvärt.

Att hitta en fälla brukar inte vara några problem. Det finns ett flertal butiker som säljer produkter som hjälper dig att bli av med myggorna och enklast hittar du dem förstås online. Där är också utbudet störst och du kan jämföra priser och alternativ.