Magtränare

Magen står ofta högst upp på listan över kroppsdelar som man vill träna. Om även du gärna vill träna din mage kan det vara en god idé att skaffa någon typ av magtränare. Visst kan du träna en hel del enbart med hjälp av din kropp, men olika magtränare ger dig möjlighet att variera din träning ännu mer. Det ger snabbare resultat och det gör dessutom träningen roligare.

Olika typer av magtränare

Om du vill köpa någon typ av magtränare så finns det flera olika alternativ. Det hela beror dels på hur stor plats du har hemma, hur mycket pengar du vill betala och vilken typ av övningar du främst vill göra.

En magtränare som inte tar stor plats och som inte är speciellt dyr att köpa är ett ab wheel. Det ser ut som ett litet hjul och detta redskap fungerar alldeles utmärkt och öppnar dörrar för fler magövningar. Vanligtvis kan du hitta ett ab wheel från 70 kronor och uppåt. De flesta ligger runt 150 kronor men det finns både billigare och dyrare. Läs mer på sidan Magtränare.se

En annan typ av magtränare som också kan vara till stor nytta är en ab roller. Denna är något större och också något dyrare, och öppnar för andra övningar. Den här typen av redskap kan du köpa från cirka 300 kronor och uppåt. Hur dyr den är beror på vilken modell du väljer och vilka funktioner du behöver.
Ett tredje, ofta underskattat alternativ, är pilatesbollen. Den är billig att köpa och kan användas till en mängd övningar för både mage och andra delar av kroppen. En pilatesboll kan även användas för balansövningar och avslappning.

Varför köpa en magtränare

Vad finns det då för anledning att köpa en magtränare när det ändå går att träna magen effektivt med hjälp av exempelvis sit ups och höftlyft? Faktum är att det finns gott om skäl till att trots detta köpa en magtränare. För det första öppnar det upp möjligheter att genomföra fler övningar än du annars kan göra. Dessutom gör det att du kan utföra tuffare magträning samtidigt som det förenklar och gör det lättare för dig att utföra övningarna på rätt sätt. Detta minskar i sin tur risken för skador och ökar effektiviteten. Det är dessutom mer skonsamt för rygg och nacke, vilket naturligtvis också är väldigt viktigt. Det finns med andra ord gott om anledningar till att det är en god idé att köpa någon typ av redskap som kan bistå vid magträning.

Viktigt att tänka på

Något som är viktigt att tänka på när du tränar magen är att du bör komma ihåg att träning alltid bör vara varierad. Fastna därför inte i enbart magövningar. Du kan lägga in några magövningar i ditt träningsschema tre-fyra gånger i veckan och se till att ge magen ett rejält träningspass, men kom även ihåg att träna på andra sätt. Ta gärna en löprunda, spela basket eller fotboll, simma eller delta i aerobicspass. Det finns gott om exempel på roliga och effektiva träningsformer och dessa kan med fördel kombineras med din magträning.