Balansplattor

Har du hört talas om balansplattor och de fördelar som dessa ger? Om inte så bör du verkligen läsa vidare. Balansplattorna kan nämligen vara till nytta både för dig som vill träna upp balansen på ett enkelt sätt, men även för dig som har en vardag där du brukar sitta mycket och därför vill förbättra styrkan i fotleder ben och rygg. Alla kan helt enkelt ha glädje och nytta av en balansplatta.

Därför är en balansplatta bra att ha

En balansplatta har många fördelar. Den kan till exempel användas när du ska ägna dig åt rehabilitering efter en skada eller operation och den hjälper dig att bygga upp muskler och styrka. Genom att stå på balansplattan medan du arbetar några timmar varje dag hjälper du också kroppen att förbränna betydligt mer fett än om du skulle sitta ned och jobba hela dagen. Du stärker också ben och rygg, vilket är till stor nytta.

För äldre personer är en balansplatta till stor nytta då de kan bibehålla balansen länge genom att regelbundet använda balansplattan. Detta förebygger i sin tur fallskador och halkolyckor eftersom god balans minskar risken för sådana incidenter. Även för personer som ägnar sig åt exempelvis slalom, ishockey och bollsporter finns det en stor nytta i att träna på balansplatta i förebyggande syfte eftersom god balans kraftigt reducerar skaderisken.
Eftersom fotlederna stärks av övningar på balansplatta kan fotbollsspelare också uppleva att de förbättrar sina skott med hjälp av det här träningsredskapet. Detta är naturligtvis något som gör balansplattan till ett ypperligt träningsredskap även av den anledningen. Läs mer på balansplattor.se

Jämför balansplattor innan köp

Det finns gott om balansplattor på marknaden och som vanligt är det en bra idé att jämföra de olika alternativen innan du slår till. Det kan skilja en hel del på olika balansplattor så det gäller att du funderar igenom ditt planerade köp. Visst finns det riktigt billiga plattor om du bara vill ha den allra enklaste modellen men det finns också dyra, påkostade modeller om du vill få ut så mycket som möjligt av balansplattan och kanske ska använda den för specifika rekommenderade övningar eller liknande. Du behöver helt enkelt se över vad som finns på marknaden samt se över ditt behov och dina önskemål.

Det finns flera tester att ta del av på nätet, där du kan se hur olika modeller har klarat sig i olika tester och vilka plattor som rekommenderas. Det finns enkla, medelsvåra balansplattor som täcker behovet för de flesta, men det finns också mer avancerade alternativ för den som är ute efter något extra. Bland annat finns det flera balansplattor som låter dig justera svårighetsgraden. En fördel med en sådan är att den kan användas av alla i hushållet eftersom den kan ställas in på en enklare nivå när nybörjaren ska använda den. Den kan sedan justeras till svårare nivåer när den mer avancerade användaren ska använda den.

Naturligtvis varierar även priserna och det kan skilja en hel del på priserna från butik till butik. Att jämföra priser är därför också något som starkt rekommenderas.